Водій маршрутки, який смертельно травмував пенсіонерку, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію маршрутки, який смертельно травмував пенсіонерку в м. Івано-Франківську.

Наїзд стався 20 січня 2023 року в ранковий час на площі Привокзальній в м.Івано-Франківську.

73-річна жінка перетинала дорогу за межами пішохідного переходу. Водій маршрутки збив жінку, від отриманих ушкоджень вона померла через 10 днів в Обласній клінічній лікарні.

«У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що 20.01.2023 року, перебуваючи за кермом маршрутного автобуса, здійснював перевіз пасажирів за маршрутом №48, зранку, близько 07.45 год., із Привокзальної площі в напрямку вулиці Вовчинецька. В цей час проїзну частину дороги почала переходити літня жіночка. Оскільки, він не сподівався її там побачити, поза межами пішохідного переходу, а також в той день зранку було хмарно, пасмурно, видимість на дорозі було поганою, він не встиг вчасно загальмувати. Одразу ж на місці вчинення ДТП почав надавати першу медичну допомогу та повідомив швидку та поліцію. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, та просить суд його суворо не карати, запевняючи суд, що такого більше не повториться», - йдеться у вироку суду.

Суд обмежився допитом обвинуваченого, дослідженням письмових доказів, які характеризують його особу, дають можливість вирішити долю речових доказів та питання процесуальних витрат.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив йому покарання - позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.