У прикарпатському онкоцентрі відкрили стерилізаційне відділення

У КНП "Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради" відкрили сучасне стерилізаційне відділення та сервісну службу з високоякісним обладнанням. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Відтепер подбати про чистоту медичного інструментарію, матеріалів та білизни, які використовуються під час операцій, оглядів та процедур, буде зручніше.

Оглянути відділення завітала голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

«Сьогодні наше головне завдання - це перемога держави над ворогом. Поряд з цим ми повинні забезпечувати належним лікуванням наших військовослужбовців, внутрішньо переміщених людей, яких до нас прибуло понад 150 тисяч, та всіх прикарпатців, - підкреслила керівниця області. - Саме тому ми спрямовуємо кошти на придбання необхідного високоякісного обладнання і забезпечуємо належні умови у медичних закладах».

До слова, дане відділення оснастили мийно-дезінфекційними машинами; ультразвуковою мийкою; низькотемпературним й паровими стерилізаторами; термозварювальними (пакувальними) апаратами. За чистоту, комфорт та безпеку пацієнтів у центрі відповідатиме сервісна служба.

Також у закладі капітально відремонтували підвальні приміщення, коридори та кабінети центрального корпусу. На все це спрямували близько 17 млн грн. Це - кошти НСЗУ, спецфонду обласного бюджету, власних коштів медзакладу.

Додамо, що для центру очільниця Прикарпаття привезла два сучасні апарати ШВЛ, завдяки яким фахівці зможуть надавати необхідні медичні послуги.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.