Прикарпатка, яка зарізала співмешканця, отримала 7 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок 53-річній жінці, яка ножем зарізала співмешканця.

Убивство сталось 24 листопада 2021 року через сварку на побутовому рівні.

Обоє зловживали спиртними напоями, в ході суперечки у жінки виник умисел протиправно заподіяти смерть чоловікові, тобто вбити його.

За версією слідства, жінка завдала одного удару ножем в ділянку грудної клітки із життєво-важливими органами. Від масивної крововтрати чоловік помер.

Обвинувачена вину не визнала. Пояснила суду, що протягом десяти років проживала разом з загиблим в його квартирі. Між ними часто виникали сварки та конфлікти.

«Чоловік пив алкоголь, сидів за столом в кухні, вона підійшла до нього та запитала коли це закінчиться, на що він паском бив її по обличчю, наносив удари по інших частинах тіла. Біля нього на столі лежав ніж, який він взяв в руки, кричав, що вб'є її, вона його відштовхнула, він сів на стілець, що був позаду нього і потягнув її на себе. Вона впала на нього вагою свого тіла, трималася за ніж рукою. Не може пояснити механізму нанесення ножового поранення. Наміру вбивати його вона не мала, захищалася від нього. Два дні лежала в іншій кімнаті, не бачила, що він помер, не бачила калюжі крові. Думала, що він спить. Боялася його розбудити, щоб він не конфліктував. Заперечила, що перебувала в стані алкогольного сп'яніння, однак підтвердила , що вживала в той день алкогольні напої. Підтверджує, що коли брат чоловіка стукав у вікно, то вона говорила, що його немає вдома. Просить виправдати її», - йдеться у вироку суду.

Рідний брат убитого повідомив, що обвинувачена була співмешканкою його брата. Обоє зловживали алкоголем, внаслідок чого у них були постійні бійки і скандали. 26 листопада він прийшов, щоб зустрітися з братом, але обвинувачена сказала, щоб він йшов, бо вдома брата нема. Тоді він викликав працівників поліції, зайшов з ними в квартиру, брат був мертвий, під стільцем, на якому він сидів, була велика калюжа крові. В іншій кімнаті була обвинувачена в стані алкогольного сп'яніння. В квартирі був безлад. Продавці з базару йому пізніше розповідали, що обвинувачена на «п'яному базарі» продавала речі з квартири і міняла їх на алкоголь, він розуміє, що це був час, коли брат був вже мертвий, бо інакше він їй не дозволив би винести щось з хати. Брат ніколи майна не виносив, на горілку не обмінював. Він працював і мав кошти на проживання. Просить винести обвинуваченій справедливий вирок.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та призначив покарання у виді семи років позбавлення волі.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.