Прикарпатські медики швидкої допомоги врятували життя пацієнту з хворим серцем

Бригада обласного центру екстреної медичної допомоги здійснила успішну електричну кардіоверсію. Про це повідомили в КНП «Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради».

«Нещодавно в оперативно-диспетчерську службу КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» надійшло повідомлення про погане самопочуття жителя села Ворона Коломийського району. У 65-річного чоловіка прослідковувався понижений артеріальний тиск, утруднене дихання, біль в області серця та інтенсивне потовиділення. Бригада №142 діагностувала у пацієнта пароксизмальну тахікардію на фоні критично низького артеріального тиску, після чого провела першочергові та підготовчі заходи. Після цього бригада №051 успішно провела електричну кардіоверсію згідно вимог протоколу. Завдяки здійсненим маніпуляціям синусовий ритм відновлено, після чого хворого госпіталізовано у Коломийську центральну районну лікарню. Після тижневого перебування у медичному закладі пацієнт виписаний додому у задовільному стані», - йдеться у повідомленні.

Довідково: Кардіоверсія — це відновлення нормального серцевого ритму (синусового ритму) за наявності серцевої аритмії, як правило, фібриляції передсердь, рідше надшлуночкової або шлуночкової тахікардії або тріпотіння передсердь. Розрізняють електричну (за допомогою дефібрилятора), та медикаментозну кардіоверсії.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.