Суд оштрафував уродженця Харківщини, у якого знайшли дитячу порнографію

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо уродженця м.Вовчанська Харківської області, який умисно одержав доступ до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та умисно зберігав дитячу порнографію без мети збуту чи розповсюдження.

У травні-липні 2023 року обвинувачений завантажував на свій телефон з мережі Інтернет фото та відеоматеріали з дитячою порнографією.

Обвинувачений умисно зберігав вказані файли на мобільному телефоні для особистого перегляду без мети збуту чи розповсюдження.

«Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та надав суду показання, що дійсно за обставин зазначених в обвинувальному акті, завантажив на свій мобільний телефон та в подальшому зберігав на ньому відеопродукцію порнографічного характеру, що містить дитячу порнографію. Він розуміє, що вчинив неправильно, йому дуже прикро за свою поведінку та вчинок. З матеріалами досудового розслідування ознайомлений, їх не оспорює, у вчиненому щиро кається, просить не досліджувати усі докази, а обмежитися його допитом», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні, кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 301-1 КК України та із застосуванням ч.1 ст.69 КК України призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 4000 (чотири тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 68 000 (шістдесят вісім тисяч) гривень з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з виготовленням та розповсюдженням творів, зображень, кіно та відеопродукції, а також будь-якої інформації на веб-ресурсах у мережі Інтернет.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.