Рожнятів співпрацюватиме з польською гміною Ясткув

28 вересня 2023 року Рожнятівський селищний голова, Василь Рибчак, та вуйт ґміни Ясткув, Любельського воєвудства (Польща), Тереза Кот, підписали лист про наміри щодо майбутньої співпраці між ґміною Ясткув та Рожнятівською селищною радою.

Наміри співпраці були оголошені у Варшаві під час конференції підведення підсумків проекту міжнародного співробітництва у сфері обміну досвідом між польськими та українськими органами місцевого самоврядування, що реалізується польським Фондом міжнародної солідарності Республіки Польща в рамках програми «U-LEAD з Європою».

«Ця декларація є чудовою нагодою для налагодження надмісцевої та міжнародної співпраці для динамічного та спільного розвитку обох органів місцевого самоврядування. Для цього передбачається реалізація спільних проектів та обмін досвідом у таких сферах, як туризм, природна та культурна спадщина, розвиток систем водопостачання та каналізації, проекологічна освіта, тощо», - повідомили в Рожнятівській селищній раді.

Окрім запрошених органів місцевого самоврядування, у конференції також взяли участь Посол України в Польщі, представники МЗС, Міністерства фінансів та регіональної політики Польщі, а також Фонду міжнародної солідарності, який організував зустріч.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.