На Надвірнянщині стався вибух на нафтопроводі (оновлено)

О 17:00 поблизу с. Стримби Надвірнянського району, стався порив нафтопроводу (діаметром 150 мм) з послідуючим розлиттям нафтопродуктів вздовж потічка на площі 100 м кв. та горінням, з розповсюдженням вогню на приватний будинок. Про це повідомили в ДСНС.

Ввечері рятувальники ліквідували пожежу, що сталася внаслідок розгерметизації нафтопроводу.

Станом на 20:10 поблизу с. Стримба Надвірнянського району в місцевому потічку здійснено обробку залишків нафтопродуктів сорбентом. Облаштовано сім бонових огороджень, загальною довжиною 14 м.

Як повідомили у поліції, у результаті пожежі постраждало дев'ятеро людей, п‘ятьох госпіталізували до місцевої лікарні з опіками. Це двоє дітей - 11 та 8 років, та троє дорослих - 35, 39 та 58 років.

«Як попередньо вдалося з’ясувати, витік нафти до тутешнього потічка, що у лісовому масиві, відбувся у результаті розгерметизації трубопроводу. Попередньо, стороннього втручання не виявлено. Причину займання та обставини отримання громадянами тілесних ушкоджень наразі встановлюють рятувальники та правоохоронці, що працюють на місці. Триває комплексна перевірка, за результатами якої буде надана правова оцінка події», - повідомили у поліції.
«У важкому стані двоє хлопчиків, які постраждали від вогню. У них значні площі опіків тіла. Одного з них уже доставлено до Івано-Франківської обласної лікарні і надається уся необхідна допомога. Зараз медики роблять все можливе, щоби стабілізувати стан другої дитини і транспортувати до ОДКЛ», - повідомила керівниця області Світлана Онищук.

За її інформацією, госпіталізовано і трьох дорослих 1984 року народження, 1988 р.н., 1965 р.н. Двоє з них перебувають у важкому стані, ще одна людина - у середньому ступені важкості. В усіх постраждалих - опікові травми. Їх було доправлено до найближчої лікарні, де надано необхідну допомогу. Постраждалих готуються прийняти обласні медзаклади в опікові відділення.

«Ще четверо постраждалих оглянули медики, які працювали на місці події. У людей виявлено незначні опіки і надано необхідну медичну допомогу. Від госпіталізації вони відмовились. Відомо, що сталась розгерметизація трубопроводу, яка призвела до витоку нафтопродукту і загорання. Вогонь розповсюдився на приватний будинок», - йдеться у повідомленні Івано-Франківської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.