Прикарпатець, який вкрав телефони та велосипед, отримав більше 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю с.Медині Галицького району, який скоїв декілька крадіжок.

12 серпня 2020 року обвинувачений вночі познайомився з дівчиною в центрі Івано-Франківська. Він попросив у неї телефон, щоб подзвонити, після чого втік, завдавши матеріальної шкоди на суму 1333 гривні.

28 вересня 2021 року в Івано-Франківську попросив у чоловіка телефон, щоб подзвонити, після чого заволодів ним, завдавши потерпілому шкоду 3113 гривень.

Крім того, 16 листопада 2021 року обвинувачений вкрав у торговому центрі блютуз колонку вартістю 267 гривень.

23 липня 2023 року обвинувачений викрав велосипед вартістю 2700 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні за ч.2 ст. 185, ч.2 ст.15 ч.2 ст.185, ч.4 ст. 185 КК України визнав повністю, та ствердив все вищенаведене, відповідно до викладеного. Пояснив, що вчиняв крадіжки у зв'язку зі скрутним матеріальним становищем. Усвідомлює, що своїми діями вчиняв злочини, на даний час щиро розкаюється у вчиненому, критично оцінює свої вчинки, запевнив суд, що такого більше не повториться, просив суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінальних правопорушень та за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання за вироком Галицького районного суду Івано-Франківської області від 23.10.2021 року, остаточно призначив покарання у вигляді 5 (п'яти) років 1 (одного) місяця позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.