СБУ викрила на корупції керівника Калуського РТЦК

Служба безпеки викрила на системній корупції начальника Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«За даними СБУ, фігурант за хабарі «вирішував питання» з місцевою військово-лікарською комісією про визнання військовозобов’язаних тимчасово непридатними до служби. Це давало можливість чоловікам безперешкодно виїхати за кордон. Свої послуги фігурант оцінював у суму від 1 до 3 тисяч доларів. Гроші від клієнтів отримував виключно через посередників. СБУ встановила, що надалі лікарі ВЛК забезпечували замовників пакетом медичних документів про наявність у них «тяжких» хвороб. На підставі сфальшованого діагнозу ухилянти отримували довідку ВЛК та військовий квиток із зазначенням, що за станом здоров’я вони не придатні до служби», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

СБУ та поліція провели обшуки за місцями роботи і проживання начальника РТЦК та СП, а також у кабінетах його імовірних спільників, у тому числі – працівників ВЛК.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили:

  • гроші в сумі 20 тис. доларів США;
  • мобільні телефони та сімкарти;
  • медичну та іншу документацію, що підтверджує причетність фігурантів до протиправної діяльності.

Начальнику Калуського РТЦК та СП вже оголошено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

СБУ збирає докази незаконної діяльності окремих посадовців Калуського центру комплектування та членів військово-лікарської комісії, які діяли спільно з основним фігурантом.

За результатом дослідження доказів їм буде повідомлено про підозру у вчиненні службових злочинів.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ НП в області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.