Прикарпатець, який через Телеграм повідомляв про місця роздачі повісток, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю перешкоджав законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

У липні 2023 року обвинувачений, перебуваючи у м.Коломиї, створив Телеграм-канал, де публікував інформацію про вручення повісток працівниками центрів комплектування та соціальної підтримки, з метою уникнення громадян України від призову на військову службу, що об'єктивно перешкоджало законній діяльності відповідних підрозділів Збройних Сил України.

Під час досудового розслідування, а саме 22.06.2023 року між начальником відділу нагляду за додержанням законів регіональним органом безпеки Івано-Франківської обласної прокуратури та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Цю угоду підписано також захисником.

Обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненому злочині та щиро розкаявся, сторони угоди домовилися про те, що перевиховання та виправлення обвинуваченого можливе без відбування вказаного покарання і в даному випадку доцільно застосувати ст.75 КК України.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 КК України, і призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років. На підставі ст. 75 КК України звільнив засудженого від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 2 (два) роки.

У випадку невиконання угоди про визнання винуватості прокурор протягом встановлених законом строків давності притягнення обвинуваченого до кримінальної відповідальності за вчинення даного злочину має право звернутися до суду, який затвердив угоду, з клопотанням про скасування вироку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.