Житель Косівщини, який убив товариша по чарці, отримав 9 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Косова, який убив товариша по чарці у березні 2022 року.

Обвинувачений вживав спиртні напої у хаті потерпілого, в процесі виник конфлікт, внаслідок якого він завдав більше 10 ударів дерев'яним поліном та металевим совком. В результаті потерпілий отримав ушкодження, від яких помер на місці події.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав.

«Суду пояснив, що перебуваючи в гостях у потерпілого говорили на різні теми. Через деякий час розпочав розмову про церкву, а саме розпочав виправдовувати дії «московського патріархату» в Україні, обвинувачений заперечив і між ними на цьому грунті виник конфлікт в ході якого потерпілий накинувся на обвинуваченого повалив його на землю наносячи при цьому удари. Обвинувачений думав, що помирає, однак зумів вирватись від потерпілого та вибігти на вулицю. Обвинувачений зазначив, що в ході конфлікту не наносив ударів потерпілому та не вбивав його, а також повідомив, що взагалі не пам`ятає деталей конфлікту оскільки перебував в стресовому стані та прийшов до себе тільки вибігши на вулицю. Після конфлікту направився до себе додому та знаходився вдома до моменту його затримання працівниками поліції 18.03.2022 року. Про його конфлікт не повідомляв в поліцію, оскільки вважав, що так буде правильно, а також не звертався в медзаклад для надання йому медичної допомоги. Під час судових дебатів повідомив, що під час досудового розслідування зізнався у вбивстві потерпілого під тиском працівників поліції», - йдеться у вироку суду.

Незважаючи на невизнання вини обвинуваченим , його винуватість у вчиненні інкримінованого злочину підтверджується показаннями потерпілої, свідків, висновками експертиз, письмовими та речовими доказами, дослідженими у судовому засіданні.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.115 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 9 (дев`ять) років.

Відповідно до ст.72 КК України зарахувати обвинуваченому в строк відбуття покарання термін його попереднього ув'язнення з 19.03.2022 року до набрання вироком законної сили з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту набрання вироком законної сили.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.