У Бурштині відкрили анотаційну дошку бійцю Івану Даніву

20 вересня, в день народження загиблого Героя, на фасаді Бурштинського ліцею #2 відкрили меморіальну дошку нашому захиснику Івану Даніву, який там навчався з 1988 до 1997 року.

Народився Іван Данів 20 вересня 1981 року в с. Дем'янові. Сьогодні йому б виповнилося 42 роки...

У 2000 році Іван Данів після закінчення ВПУ №13, де навчався за професією «Рихтувальник кузовів автомобілів», проходив строкову службу. Отримав звання старшого сержанта.

У 2021 році влаштувався пожежником у ДПРУ -18 по охороні Бурштинської ТЕС, де працював командиром відділення та отримав звання - старший прапорщик. 17 років віддав своїй роботі пожежного, якою дуже дорожив.

Також працював у місті Івано-Франківську у ДП ВО «Карпати» на посаді бригадира. Не існувало для нього такої роботи, з якою б він не впорався. Він був кваліфікованим майстром, виконував покрівельні роботи, встановлення камінів в будинках по всій Івано-Франківській області.

У 2002 році одружився зі своєю нареченою Марією. У шлюбі народилося троє дітей: сини Тарас, Володимир та донечка Вікторія, з якою у нього був особливий зв’язок.

24 лютого отримав повістку і не без вагань пішов захищати Україну. «Хто як не я, краще я, ніж мої діти», - такими були його слова. Іван обороняв Київ, Бучу, Малин… У листопаді 2022 року переїхав на Бахмутський напрямок, Донецької області, там отримав поранення. Більше 40 уламків просікли його тіло, деякі з них так і не вдалося вийняти. Пройшовши лікування, повернувся на фронт. «До своїх хлопців!», - завжди любив повторювати.

На фронті старший сержант Іван Данів був старшим провідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти військової частини А 3029 та А4267.

Для своєї сім’ї Іван завжди був надзвичайно мужнім, він був дбайливим батьком, чуйним чоловіком, вірним сином люблячим братом. Вони безмежно пишалися ним. Сповненим надій на майбутнє - таким він назавжди залишився в пам’яті рідних та друзів.

Почесну місію відкрити меморіальну дошку надали синам Героя - Тарасу та Володимиру.

Вічна пам'ять та слава Герою!

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.