На Коломийщині уродженець Донбасу покусав жінку у відпочинковому закладі

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Донеччини, який побив та покусав жінку у відпочинковому закладі.

6 серпня 2023 року близько 21:15 обвинувачений, перебуваючи у відпочинковому закладі у с. Лісній Слобідці Коломийського району, вчинив словесний конфлікт із потерпілою.

«Під час цього конфлікту обвинувачений умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, наніс потерпілій два удари долонею руки в обличчя та два укуси в обличчя, спричинивши останній тілесні ушкодження у вигляді закритої внутрішньочерепної травми із струсом головного мозку, синців лобної та правої виличної ділянки, синця та садна правої щоки з поширенням на ділянку підборіддя, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров'я», - йдеться у вироку суду.

В обвинувальному акті прокурором викладено клопотання, в якому зазначено, що враховуючи те, що обвинувачений беззаперечно визнає свою винуватість, не оспорює встановлені в результаті досудового розслідування обставини і згідний з розглядом обвинувального акта за його відсутності, у відповідності до положень ч.1 ст.302 КПК України просить розглянути обвинувальний акт у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

Ушкодження завдані потерпілій відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров'я.

Обираючи вид та міру покарання обвинуваченому, виходячи з принципу індивідуалізації покарання, суд враховує також спосіб посягання, форму та ступінь вини обвинуваченого, а також особу обвинуваченого, який вперше притягується до кримінальної відповідальності, не перебуває на обліках в психіатричному та наркологічному кабінетах.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.