Суд заочно засудив уродженця рф, який скоїв убивство у 1996 році

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю рф, який скоїв убивство на Коломийщині у 1996 році.

Обвинувачений (уродженець рф, громадянин України) у 1996 році проходив службу у Коломиї на посаді старшого помічника начальника штабу по мобілізаційній службі військової частини.

«Не маючи змоги повернути борги, обвинувачений зі спільником, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, досягли між собою злочинної змови на протиправне злочинне заволодіння чужим майном громадян, у тому числі шляхом позбавлення їх життя», - йдеться у вироку суду.

Їм стало відомо про чоловіка, який хотів придбати автомобіль. Вони ініціювали зустріч з ним під приводом продажу автомобіля.

23 березня 1996 року близько 10:00 обвинувачений та його спільник сіли на задні місця в автомобілі ВАЗ. Попереду сів водій та чоловік, який хотів придбати авто.

Між селами Ганнів та Дебеславці Коломийського району зловмисники скоїли напад на чоловіків, які сиділи попереду. Обвинувачений вистрелив з пістолета в голову водія, а його спільник завдав кількох ударів викруткою іншому чоловікові. Водій був вбитий, інший чоловік отримав поранення, але зумів вирватись та втекти до села.

За версією слідства, нападники планували заволодіти автомобілем та грошима в сумі 3500 доларів. Однак, після того як один із чоловіків утік - залишили автомобіль з тілом водія.

Нападники втекли з військової частини у Коломиї до Івано-Франківська, де оформили нові документи.

Восени 1996 року зловмисники «засвітились» у Вінниці, де скоїли декілька майнових злочинів.

Спільник обвинуваченого був засуджений у 1998 році та отримав 14 років позбавлення волі.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За іншими звинуваченнями вже сплили терміни давності.

Строк відбування покарання рахуватимуть з часу його затримання.

На вирок може бути подано апеляцію до Івано-Франківського Апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд протягом тридцяти діб з дня його проголошення. У випадку неподання апеляційної скарги, вирок набирає законної сили після закінчення встановлених строків апеляційного оскарження.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.