Правоохоронці виявили ще один канал переправлення ухилянтів до Румунії

Служба безпеки заблокувала канал переправлення військовозобов’язаних через кордон, який діяв у гірській частині Івано-Франківщини.

«Слідчі встановили, що злочинну схему з незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків організував 39-річний мешканець Чернівецької області. До незаконної діяльності він залучив ще двох спільників, одна з них - жінка. Вона допомагала з пошуками клієнтів, а також консультувала їх. Другий спільник транспортував «ухилянта» до визначеного організатором місця. Це - гірський масив, що знаходиться за декілька кілометрів від державного кордону. Надалі організатор отримував кошти від клієнта та транспортував його до кордону. А уже звідти вони пішки переходили на територію Румунії. Коштувала така «мандрівка» від 2,5 до 3 тисяч доларів», - повідомили у поліції.

Поліцейські провели обшуки у зловмисників. Вилучили численні речові докази, які вони використовували у своїй протиправній діяльності: мобільні телефони, гірський мотоцикл, зошити з чорновими записами, банківські картки тощо.

За фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон трьом фігурантам повідомлено про підозру у за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної діяльності злочинної групи, а також «ухилянтів», яких уже переправили за кордон.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.