Лікарю МСЕК, який за хабар продовжив групу інвалідності, повідомили про підозру

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури лікарю медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) повідомлено про підозру в зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

«За даними слідства, медик за грошову винагороду «вирішив» питання про продовження мешканцю Прикарпаття призовного віку II групи інвалідності. Він переконав чоловіка з інвалідністю в тому, що за певну суму коштів йому продовжать групу інвалідності на три роки. За 1000 доларів США лікар пообіцяв вплинути на голову та членів комісії бюро медико-соціальної експертизи, які уповноважені на прийняття такого рішення. Чоловіку оформили необхідну медичну документацію про проходження лікування та продовження вказаної групи», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Під час обшуку правоохоронці вилучили в підозрюваного неправомірну вигоду та готівку на загальну суму 80 000 доларів США, походження якої на даний час перевіряється.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, за матеріалами управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР НП України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.