У Заболотові придбали екскаватор за 4,2 млн. гривень

Заболотівська селищна рада Коломийського району визначила постачальника екскаватора-навантажувача JCB 3CX SITEMASTER (або еквівалент).

Переможцем тендера стало ТОВ «Констракшн Машинері», яке запропонувало поставити техніку за 4,21 млн. гривень.

Інший учасник ТОВ «Юромаш» запропонувало ціну 4,15 млн. гривень, але ця пропозиція була відхилена через «невідповідність умовам технічної специфікації».

На етапі проведення тендера один із учасників заявив про корупційну змову.

«Оголошена Вами закупівля є прикладом узгоджених дій між Замовником та констракшн машинері, чим обмежена участь іншим потенційним учасникам. Результат закупівлі буде спотворений. Вами порушено ст.5 Закону України Про Публічні Закупівлі, порушено постанову 1178, порушено Закон про захист економічної конкуренції. Тільки не відписуйтесь, будь ласка стандартними відписками, які Вам надиктує констракшн. Запевняю окрім jcb 3cx по завищеній ціні Ви нічого не придбаєте, тому що технічне завдання «прописане». Ваші дії або бездіяльність – буде показником спотвореного результату закупівлі. Чому додаток 2 – складений таким чином, що набір всіх параметрів та вимог – відповідає лише jcb 3сх? Ви не зацікавлені в заощаджені коштів? Чому не забезпечена прозора конкуренція? Чому обмежили всіх учасників окрім jcb та «прокладок» що виходять в підтримку констракшн? Штучні умови для 3сх – забезпечені, тому заощадження та зниження вартості не буде. Відносно ринкової вартості а також пропозицій в системі прозорро від констракшн-машинері - бюджет Вашої закупівлі на jcb 3cx - завищений в понад вісімсот тисяч гривень – для кого передбачені ці кошти? Дякую за відповідь», - йдеться у повідомленні.

У замовника відповіли, що тендер відповідає вимогам законодавства.

«Всі технічні характеристики, які вимагаються тендерною документацією були розроблені виходячи з потреб та специфіки роботи Замовника, з неухильним додержанням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» з урахуванням Постанови 1178 та з принципу не дискримінації учасників, при виборі технічних характеристик та складанні технічних вимог. Учасники мають право пропонувати в складі тендерної пропозиції товар, що є «еквівалентом» до зазначеного Замовником у тендерній документації предмету закупівлі. Замовником в тендерній документації не було зазначено параметрів, що обмежували б коло потенційних учасників та відповідно виробників такої продукції, а зазначено можливість подання тендерних пропозицій з різними параметрами, але які відповідають вимогам тендерної документації», - відповіли у замовника.

Відтак, переможцем тендера стало ТОВ «Констракшн Машинері», яке повинно поставити техніку до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.