У Бовшівській гімназії відкрили Музей Героя України Дмитра Коцюбайла

1 вересня у Бовшівській гімназії відкрили Музей Героя України Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі". Про це повідомили в Бурштинській міській раді.

У музеї містяться дитячі малюнки Дмитра, особисті речі, що нагадують про високу ціну української перемоги, яку заплатив Герой, захищаючи Батьківщину. Його бабуся передала старовинні речі, які він колекціонував ще у юному віці.

Копію куточка музею Да Вінчі, який був у Авдіївці відтворюють військові експонати. Їх, ризикуючи власним життям, зібрали та передали до музею побратими нашого Героя – Григорій Тимків, Юрій Шевчук, Андрій Винничук та волонтер з Буршинської громади, депутат міської ради Іван Пізь.

«Да Вінчі віддав стукіт власного серця за нас. Зберегти його історію і пронести її через покоління - наш святий обов‘язок. Тепер його історія закарбована в рідних стінах нашої школи як спомин про його важкий шлях до Перемоги, яку він побачить з небес», – зазначає Софія Пашко, яка не тільки фінансово підтримала створення музею, але і вклала душу в розробку та оформлення інформаційних матеріалів.

Долучилися до реалізації проекту по створенню музею також і однокласники Дмитра – Олег Трінчак, Леся та Дмитро Горбачевські.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.