АМКУ оштрафував дві будівельні компанії за спотворення результатів торгів

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 31 серпня 2023 року винесла рішення про вчинення змови товариством з обмеженою відповідальністю «БК Структура» та товариством з обмеженою відповідальністю «БК «Княжий Галич» під час їхньої підготовки та участі у відкритих торгах, що стосувалися послуг з добудови лікувального корпусу державного закладу «Прикарпатський центр репродукції людини» (м. Івано-Франківськ).

Закупівля оголошувалась у 2017 році Державним закладом «Прикарпатський центр репродукції людини» Міністерства охорони здоров'я України. Очікувана вартість закупівлі - 66 595 636,40 грн.

«Відділення під час розгляду справи встановило, що ТОВ «БК Структура» та ТОВ «БК «Княжий Галич», всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», під час підготовки та проведення торгів узгоджували свою поведінку, щоб усунути конкуренцію. Про це свідчили низка зібраних доказів змови, такі як синхронні дії під час участі в торгах, подібності в оформленні тендерних пропозицій відповідачів тощо. На основі цих та низки інших фактів, Адміністративна колегія Західного МТВ визнала ТОВ «БК Структура» та ТОВ «БК «Княжий Галич» порушниками законодавства про захист економічної конкуренції і за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів, оштрафувала ТОВ «БК Структура» на 50 000 грн, ТОВ «БК «Княжий Галич» - 2000 гривень», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.