В Івано-Франківську вшанували пам’ять захисників України

У День пам’яті захисників України в Меморіальному сквері Івано-Франківська вшанували всіх, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської облради.

Хвилиною мовчання та спільною молитвою присутні пом’янули всіх полеглих воїнів у російсько-українській війні. Опісля голова обласної ради Олександр Сич, голова ОДА/ОВА Світлана Онищук та Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків вручили нагороди родинам загиблих військовослужбовців.

«Кожен, хто загинув, як своєрідний цемент, єднає всю українську національну спільноту. Я бажаю, аби настав той час, коли вся українська нація болітиме одним серцем, дихатиме одним подихом, буде одним кулаком, здатним дати відсіч будь-якому агресору, буде однією волею і одним розумом, який розбудує таку могутню Українську державу, на яку ніхто ніколи не зазіхне», - сказав Олександр Сич.

День пам’яті захисників України встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.