У Тисменичанах встановили анотаційні дошки вісьмом загиблим воїнам

У Тисменичанах в рамках програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» відкрили пам’ятні дошки одразу для 8 полеглих Героїв.

Зокрема, вшанували пам'ять Степана Чуйка, Романа Шимановського, Любомира Лукача, Дмитра Горбейчука, Володимира Кушнірчука, Василя Кучерака, Руслана Смеречука і Володимира Козака.

«У нашому селі Тисменичани проходить історична дуже сумна подія – відкриття пам’ятних дощок. З цих дощок наші Герої щодня будуть дивитися і спостерігати за нами. Дуже тяжко говорити й дуже тяжко усвідомлювати це, але ми розуміємо, що наші хлопці, наші Герої все робили для того, щоб захистити, оборонити нашу землю і своїх рідних. Кожного вересня вони будуть зустрічати наших діточок на шкільну лінійку, кожного травня вони будуть проводжати їх у доросле життя. Вони стали янголами-охоронцями для своїх побратимів, для своїх родичів, для своїх близьких, для свої діточок і батьків. Низький уклін шановним батькам за те, що народили і виховали справжніх Героїв України. Тому що вони віддали найцінніше, що може віддати людина – це своє життя. Слава Збройним силам України», - сказавстароста села Тисменичани Сергій Баланюк.
«Цього року в перший клас іде один з учнів – син загиблого Любомира Лукача - Ілля. Дві дівчинки Софія і Яринка Шимановські навчаються вчаться в ліцеї. Випускником цього року буде 11-класник Козак Дмитро, син загиблого. Для них це з одного боку гордість, але напевно й найбільша втрата. Це важка дуже подія, вісім дощок одночасно мало де відкривають. Як для мене важко, наймолодші військові, які загинули Степан Чуйко і Володя Кушнірчик, мені здається, що тільки пару років тому їм атестати вручали на цьому подвір'ї, а зараз їх уже нема…», - відзначив директор Тисменичанського ліцею Василь Луцюк.
«Анотаційні дошки це символічна пам'ять про них, про те, що вони віддали свої життя за нас. Так, щоб ми пам’ятали заходячи в цю школу про їх подвиг... Дуже важко говорити..», - говорить крізь сльози Марія Горбейчук, дружина загиблого Героя Дмитра Горбейчука. Та додає: «…учні, які тут навчатимуться, будуть пишатися своїми односельчанами, сміливими хлопцями, які не побоялися подивитися смерті у вічі, захистити нашу державу, щоб ми могли спокійно жити. Мій Дмитро завжди казав: «Я тут, щоб у вас все було добре».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.