«Франківськ АГРО» планує обробляти ще 50 гектарів земель

Комунальне підприємство «Франківськ АГРО» продовжує роботу із збільшення площ земельних ділянок. Уже наступного року планують залучити до обробітку ще 50 гектарів земель.

Цьогоріч комунальне підприємство «Франківськ-АГРО» засіяло удвічі більше земельних площ у селах нашої громади у порівнянні з минулим роком – 160 гектарів. Це – на 90 більше, ніж у 2022 році. Найбільше – у селі Радча - понад 73 гектари, у Тисменичанах – 40 гектарів, Добровлянах – 11 та Братківцях – близько 10 гектарів. Про це повідомив заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів і сільського господарства Микола Вітенко.

«Якщо говорити про посівні компанії 2022 та 2023 роки, то ми збільшили удвічі земельні площі. У 2024 році ми плануємо поповнити наш «банк землі» ще на 50 гектарів. За рахунок збільшення площ, цього року маємо поля засіяні трьома культурами: соєю, соняшником та гречкою. Не виключено, що за сприятливих погодніх умов, можливо відбудеться осіння посівна озимої пшениці», - розповідає заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Микола Вітенко.

Також, як повідомив Микола Вітенко, продовжується робота по облаштуванню матеріально-технічної бази та тепличного комплексу, зараз проходимо організаційні процедури щодо отримання містобудівних умов та супутніх дозвільних документів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.