В Івано-Франківську заочно засудили ще двох депутатів думи

Івано-Франківський міський суд виніс вироки двом депутатам російської думи, які вчинили за попередньою змовою групою осіб умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Йдеться про Іванюженкова Бориса Вікторовича та Шилкіна Григорія Володимировича.

Депутати голосували за визнання так званих «лнр» та «днр».

«Зазначені рішення Державної думи Федеральних Зборів РФ були частиною злочинного плану, так як сам факт їх існування використовувався при створенні приводів для ескалації воєнного конфлікту і був спробою виправдання агресії перед громадянами Російської Федерації та світовою спільнотою. Дії РФ призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей, у тому числі дітей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинувачених винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 110 КК України, та призначив покарання - 15 (п'ятнадцять) років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченим обчислюватимуть з часу їх затримання.

Зазначимо, що раніше вже засудили декілька десятків депутатів думи за аналогічними звинуваченнями.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.