В Івано-Франківську відбувся забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

26 серпня в Івано-Франківську біля міського озера відбувся патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Його провели у рамках щорічної Всеукраїнської акції на вшанування пам’яті загиблих Героїв. У пам’ять про Героїв бігли представники органів влади, родин загиблих, обласної і міської ветеранської спільноти, військові, молодь, жителі обласного центру.

Дітки та родини загиблих бігли дистанцію у 100 метрів, а всі інші - від одного до трьох кілометрів, щоби вшанувати пам’ять кожного загиблого прикарпатського бійця. Учасникам цієї патріотичної спортивної події були вручені пам’ятні медалі.

Начальник відділу Міністерства у справах ветеранів в Івано-Франківській області Володимир Веркалець зазначив, що у патріотичній акції взяли участь понад 580 учасників. Її мета не тільки підтримати родини полеглих захисників, котрі від 2014 року відстоюють нашу державність, а й більше дізнатися про цих Героїв. Ця акція є міжнародною та проводиться не тільки в Україні, але в тих країнах, які нас підтримують у боротьбі з агресором.

Зазначимо, що забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» організовують з 2018 року. Напередодні патріотичний забіг на вшанування Героїв пройшов у Галицькій територіальній громаді, а сьогодні – у Тлумацькій, Долинській, Надвірнянській та Ямницькій. Ці патріотичні акції відбуватимуться до 5 вересня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.