В поліклініці №5 м. Івано-Франківська відкрили денний стаціонар

Відремонтоване відділення денного стаціонару відкрили у Івано-Франківській міській поліклініці №5. На четвертому поверсі, де колись був лише кабінет відділу кадрів медзакладу та складські приміщення, з’явилися дві палати денного стаціонару та кілька терапевтичних кабінетів.

«Відкрили весь оновлений четвертий поверх, де зробили два підрозділи: терапевтичні кабінеті та створений денний стаціонар. Раніше терапевтичних кабінетів було менше, ми дещо розширили. Тут є 5 кабінетів терапевтів, які обладнані кондиціонерами, сучасною організаційною технікою, і новим омеблюванням. І також ми зробили новий денний стаціонар на дві палати, чоловічу і жіночу. Окремо оновлений маніпуляційний кабінет, з функціональними ліжками для зручності пацієнтів будь-якої категорії. І ми очікуємо з сьогоднішнього дня пацієнтів на денному стаціонарі, тому що він найбільш затребуваний був і найбільш відвідуваний до цього часу серед усіх поліклінік і пацієнти цього дуже чекають», - розповідає директорка Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук.

Раніше через брак робочих кабінетів лікарі-терапевти тіснилися у кількох. Працювали в одному приміщенні по двоє лікарів одночасно. Тепер лікувати пацієнтів стане комфортніше та зручніше. Медики запевняють, у нових робочих кабінетах є все необхідне для роботи терапевта.

«Нові умови просто чудові, самі бачите, нам буде приємно працювати, тому що ми працюємо тут практично 8 годин на добу і пацієнти будуть, думаю, також задоволені побачити нас в нових умовах праці. Для зручності тут є, бачите, нове обладнання, маніпуляційний столик, ксерокс, нова кушетка. Все-все обладнання є нове і за медичними стандартами», - розповідає лікарка-терапевтка структурного підрозділу «Міська поліклініка №5» Вікторія Родчук.

Медицина міста активно розвивається, зокрема значні оновлення відбулися і тут. За останній рік у полікілініці №5 відкрили ЛОР та гінекологічний кабінети, а також сучасний кабінет щеплень. Однак, за словами начальника поліклініки, це оновлення наймасштабніше. Денний стаціонар – це хороше рішення для пацієнтів, яким необхідно поставити лише кілька крапельниць.

«Звичайно, зручніше для пацієнта, коли він має можливість отримати весь спектр медичних послуг. Тобто прийти до лікаря, лікар призначив йому лікування, і він в комфортних умовах це лікування отримав. Тому що раніше, коли треба було отримати внутрішньовенні інфузії, щоби полежати в лікарні і отримати крапельницю, ми скеровували в стаціонар. Пацієнти не завжди погоджувався на це, бо ти прийшов в лікарню і на термін всього лікування ти в лікарні залишаєшся. Денний стаціонар відрізняється чим – ти отримав лікування, полежав собі і пішов додому», - впевнений начальник структурного підрозділу «Міська поліклініка №5» Олег Мельник.

А вже наступного року, планують у поліклініці №5 вдасться зробити ремонти кабінету кардіолога, усього третього поверху, коридору і сходової.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.