Суд повернув державі більше 1100 гектарів земель на Коломийщині

Господарський суд Івано-Франківської області прийняв рішення щодо повернення у державну власність 32 земельних ділянок загальною площею 1100 гектарів у Коломийському районі.

Прокуратура звернулась до суду щодо повернення у державну власність 34 земельних ділянок загальною площею 1138 гектарів, які належали Прикарпатській Державній сільськогосподарській дослідній станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України.

Землі були передані Наказом Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області № 9-632/15-18-СГ від 24.09.2018 Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність в частині передачі П'ядицькій сільській раді об'єднаної територіальної громади Коломийського району.

«Усунути перешкоди державі у користуванні та розпорядженні земельними ділянками шляхом скасування запису про державну реєстрацію права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно П'ядицької сільської ради об'єднаної територіальної громади Коломийського району Івано-Франківської області на 32 земельні ділянки», - йдеться у рішенні суду.

Водночас, суд відмовив у поверненні двох земельних ділянок площею 11 та 16 гектарів.

Рішення винесла суддя Тетяна Стефанів.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.