«Нафтогаз» скасував премії керівникам «Івано-Франківськгазу»

Група Нафтогаз ухвалила рішення скасувати 44,7 млн грн преміальних виплат на збиткових підприємствах Фірташа. Відповідне рішення було прийняте 18 серпня на засіданні правління НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, у серпні 2023 року було змінено керівництво АТ «Миколаївгаз», АТ «Івано-Франківськгаз» та АТ «Хмельницькгаз», які входили в орбіту «Регіональної газової компанії» Дмитра Фірташа.

«За результатами ініційованої новим керівництвом перевірки фінансової звітності зазначених Товариств будуть анульовані попередні рішення наглядових рад, згідно з якими звільнені Голови та члени Правління Товариств нарахували собі у травні 2023 необґрунтовані премії. Всі вищезазначені компанії задекларували збитковість: вони мають дебіторську заборгованість, підозрюються в ухилянні від сплати податків та фігурують у кримінальних провадженнях. Що робить преміювання безпідставним, а намагання отримати високі преміальні — про службові зловживання екс-керівників цих компаній», - повідомили в групі «Нафтогаз».

Зазначимо, що АТ «Миколаївгаз», АТ «Івано-Франківськгаз» і АТ «Хмельницькгаз» перейшли до складу Групи Нафтогаз 15 серпня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.