На Прикарпатті викрили злочинне угруповання на чолі з так званим «смотрящим»

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили протиправну діяльність організованої групи осіб, які перебувають у місцевій установі виконання покарань.

«Організував канал постачання наркотичних засобів до виправної установи 38-річний так званий «смотрящий за общаком». Як спільників залучив засуджених і осіб, які перебували на волі. Більшість членів угруповання вже були засуджені за зберігання та розповсюдження наркотиків, а також майнові злочини. Виконавці на волі відповідали за придбання та доставку наркотичних засобів. Вони маскували наркотики у товарах загального вжитку та приносили до СІЗО у вигляді передач засудженим. Після отримання пакунків члени угруповання розповсюджували заборонені речовини серед утриманців виправної установи», - повідомили у поліції.

Протягом квітня-липня цього року правоохоронці задокументували 7 епізодів передачі наркотичних засобів до слідчого ізолятора, зокрема у мандаринах. Після проведення експертизи встановлено, що у продуктах харчування виявлено заборонену речовину — бупренорфін, що викликає опіоїдну залежність.

Поліцейські спільно із працівниками УСБУ в Івано-Франківській області, оперативниками виправної установи та за силової підтримки спецпризначенців обласної поліції, провели 5 санкціонованих обшуків у камерах СІЗО та за місцем проживання інших фігурантів. Вилучили наркотичні речовини («солі», «ксанекс», «марки») та саморобні пристрої для їх вживання, шприци з рідиною білого кольору, таблетки бупренорфіну, мобільні телефони, банківські карти, а також «чорнові» записи.

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області чотирьом особам — співорганізаторам злочинної діяльності й основним виконавцям — повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України з кваліфікуючою ознакою «вчинене організованою групою».

Двох виконавців правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, судом їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За незаконне придбання та збут заборонених речовин організатору каналу постачання наркотиків та ще одному фігуранту планується оголошення підозри найближчим часом.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.