Івано-Франківська облрада закликала встановити державне свято День Героїв

Івано-Франківська обласна рада звернулася до Президента України та Верховної Ради України із закликом встановити в Україні державне свято - День Героїв. Відповідне рішення було прийняте на 23-й сесії обласної ради 22 серпня 2023 року.

«У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня відзначати День Героїв. До відновлення Україною незалежності цей День відзначався підпільно, а вже з 1991 року традиція вшанування Героїв України стає публічною. З початку неоголошеної російсько-української війни у 2014 році та повномасштабного вторгнення московії у 2022 року відзначення Дня Героїв стало традицією вшанування пам’яті захисників та захисниць України, полеглих у ХХІ столітті», – відзначив у своєму виступі депутат обласної ради Ігор Дебенко.
«На честь минулих, сучасних та майбутніх Героїв України звертаємося до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України з пропозицією встановити в Україні державне свято – День Героїв, яке відзначати щорічно 23 травня», - йдеться у зверненні.

Рішення "Про звернення обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо встановлення в Україні державного свята – Дня Героїв" підтримали 66 депутатів обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.