Відомий французький кардіохірург Філіп Менаше завітав до Івано-Франківська

В Івано-Франківську – всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп Менаше спілкується з пацієнтами ЦМКЛ Івано-Франківська.

«Філіп Менаше – один з небагатьох, хто почав досліджувати клітинну терапію для лікування серцевої недостатності. Він є професором торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань. Серед пацієнтів видатного кардіохірурга – багато світових зірок, зокрема, німецький автогонщик Формули-1 Міхаель Шумахер», - повідомили в МОЗ України.

Що робить Філіп Менаше в Івано-Франківську?

Рівно те саме, що і у Парижі – рятує життя і паралельно ділиться з хірургами своїм фантастичним досвідом щодо технік реконструкції або пластики зі збереженням власного серцевого клапана для пацієнтів, що мають мітральні вади.

«Керівництво української лікарні запросило професора самостійно. Чудова історія про те, як мрії стають реальністю, якщо докласти хоча б мінімальних зусиль щодо їх здійснення! Прикметно, що це вже другий візит відомого кардіохірурга. В перший свій приїзд до України на початку повномасштабної війни він допоміг провести першу трансплантацію стовбурових клітин пацієнту з серцевою недостатністю методом Putting Stem Cell to epicardium», - повідомили в МОЗ України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.