В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку бійцю Тарасу Стахіву

На фасаді Ліцей 1 Івано-Франківської міської ради встановили анотаційну дошку Захиснику України - Тарасу Стахіву. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

Студент, спортсмен (володар чорного поясу), громадський активіст. Тарас, в силу свого віку, не підпадав під мобілізацію, але це його не зупиняло. Він написав заяву в університеті на академвідпустку і поїхав в Київ. Надалі, з червня по серпень 2022 року, проходив вишкіл в Роті охорони батальйону оперативного призначення №1 полку ССО ЗСУ «Азов» (м.Київ та Запорізька область). Курс тривав 10 тижнів. Протягом цього часу набував навичок з вогневої підготовки, тактичної і цивільної медицини, топографії тощо. У жовтні 2022 року уклав контракт добровольця із ДФТГ «Хартія» №1 м. Харків 127 окремої бригади Сил Територіальної оборони ЗСУ, ставши стрільцем та помічником гранатометника.

15 січня 2023 Тарас повернувся з Бахмута в рідний Івано-Франківськ на щиті Героя.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету, Указом Президента України №148/2023 від 14.03.2023 р. юного патріота нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Також, з нагоди Дня Героїв, Тараса було нагороджено відзнакою міського голови м.Івано-Франківська «За честь і звитягу» посмертно.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.