У прокуратурі Івано-Франківщини назвали пріоритети у своїй роботі

Керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима провів координаційну нараду із керівниками правоохоронних органів та окружних прокуратур щодо стану протидії злочинності та кримінальним правопорушенням, пов’язаним зі збройною агресією, а також захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.

Учасники наради обговорили пріоритетні напрями роботи, проаналізували недоліки, які потребують доопрацювання, та визначили завдання на наступний період.

Роман Хима відзначив ефективність координаційної діяльності правоохоронних органів у протидії злочинності в регіоні та розслідуванні воєнних злочинів, а також акцентував на протидії корупції, організованій злочинності та обігу наркотиків, викриттю правопорушень у господарській діяльності.

«В умовах триваючої воєнної агресії продовжено цілеспрямовану роботу щодо виявлення та фіксації кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройним конфліктом. Скеровано до суду більше ста обвинувальних актів щодо злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, в тому числі стосовно осіб, до яких у встановленому законом порядку застосовано санкції, та внаслідок використання інституту спеціального досудового розслідування. Практично кожен шостий скерований на розгляд суду обвинувальний акт – за фактами державної зради або колабораційної діяльності. За результатами судового розгляду цьогоріч судами ухвалено обвинувальні вироки щодо 48 осіб за злочини, пов’язаних зі збройним конфліктом», - наголосив керівник обласної прокуратури.

Прокурори забезпечили результативне розслідування кримінальних правопорушень на пріоритетних напрямах. На розгляд суду скеровано близько 60 обвинувальних актів про корупційні кримінальні правопорушення, більше 30 – у бюджетній сфері, майже 80 – у сфері земельних правовідносин та охорони довкілля.

«Внаслідок злагодженої діяльності уповноважених органів у більш ніж чотири рази зросла кількість викритих злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, знешкоджено два злочинні угруповання, які вчиняли кримінальні правопорушення в указаній сфері. Посилено боротьбу зі злочинністю у сфері використання електронно-обчислювальних машин, службової діяльності й професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, у тому числі за фактами хабарництва, зокрема прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Притягнуто до відповідальності учасників дев’яти злочинних угруповань, щодо шести з них на розгляд суду скеровано обвинувальні акти. Окрім того, правоохоронці активізували розслідування у кримінальних провадженнях за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України з метою ухилення від мобілізації», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.