Переселенка, яка продавала неіснуючий одяг через Інстаграм, відбулась штрафом

Галицький районний суд виніс вирок уродженці Донецької області, яка дурила клієнтів під приводом продажу одяг в соціальній мережі Інстаграм.

Неповнолітня дівчина, студентка одного з ВНЗ Івано-Франківська, створила сторінку, діючи з корисливих мотивів та особистого збагачення, розмістила оголошення із завідомо недостовірною інформацією про продаж одягу, якого в дійсності у неї в наявності не було.

Вона домовилась з іншою неповнолітньою, з якою познайомилась за місцем свого тимчасового проживання, про використання її картки для прийому платежів, оскільки не мала власної.

Вступивши у переписку з клієнтами, дівчата отримали декілька платежів на картку. Гроші вони поділили між собою.

Після досягнення повноліття, обвинувачена оформила власну картку, щоб не ділитися грошима зі знайомою.

Платежі коливалися в діапазоні від 300 до 1000 гривень.

В судовому засіданні обвинувачена визнала себе винною у скоєнні кримінального правопорушення-злочину за вищевказаними обставинами, щиро розкаялась. Зазначила, що їй соромно за вчинене, просила суворо її не карати. Зазначила, що зробила належні висновки внаслідок скоєного нею. Збитки потерпілим повністю відшкодовані.

Мати обвинуваченої, у судовому засіданні просила врахувати визнання вини дівчини у скоєному, її щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, позитивну характеристику з місця проживання та навчання, її молодий вік, а тому не карати доньку суворо. Вона виховується у повній сім'ї, тато перебуває у лавах ЗСУ, все необхідне у неї є, на будь-яких обліках не перебуває. Після вчинення даного кримінального правопорушення - злочину з донькою проведені бесіди щодо недопущення подібного надалі. Просила врахувати, що спричинені потерпілим збитки повністю відшкодовані, тому застосувати покарання у виді штрафу, який вони мають змогу сплатити.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 1, ч. 2ст.190КК України та призначив остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 11900 (одинадцять тисяч дев'ятсот ) гривень.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.