На Верховинщині депутати ВР обговорили проблеми переселенців

14 серпня у Верховинському районі з робочою поїздкою побували народні депутати України Максим Ткаченко, Сергій Козир, Владлен Неклюдов, Олександр Юрченко та Віталій Войцехівський, які представляють Міжфракційне депутатське об’єднання «ВПО України». Про це повідомили в Івано-Франківській ОВА.

Під час зустрічі депутати разом із начальником Верховинської РВА Василем Бровчуком, головами територіальних громад, які прихистили вимушених переселенців, обговорили можливості вирішення проблемних питань внутрішньо переміщених людей у Верховинському районі, а також ділилися успішним досвідом підтримки переселенців.

«В Україні налічується близько п’яти мільйонів внутрішньо переміщених осіб, які опинилися перед величезними викликами і проблемами. Аби їм допомогти, депутати Верховної Ради міжфракційного об’єднання «ВПО України» поїхали в регіони подякувати місцевій владі за організацію допомоги і порадитися, яку підтримку вони можуть надати, аби люди, які залишилися без домівок, могли жити в нормальних умовах, працевлаштуватися і мати якісні медичні та освітні послуги», — зазначив на початку зустрічі Максим Ткаченко.
«Великій кількості людей фізично повертатися вже нікуди і після нашої перемоги питання ВПО буде актуальним ще багато років. Нам спільно треба думати над вирішенням головних проблем цих людей – забезпечення житлом, працевлаштуванням, соціальною адаптацією в нові громади», - зазначила заступник директора департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Галина Сеник.

З метою успішної інтеграції ВПО в громади району та для розміщення сімей з числа внутрішньо переміщених людей на території району реконструйовано приміщення двох шелтерів у Білоберізькій та Верховинській територіальних громадах.

«Ми й надалі будемо прислуховуватися до потреб наших співгромадян та шукати можливості їм допомогти», - зазначив голова Верховинської РВА Василь Бровчук.

Також під час зустрічі обговорили роботу обласної та районної влади зі створення належних умов для забезпечення житлом і роботою внутрішніх переселенців, , необхідність удосконалення законодавчої бази. Йшлося про можливість пільгових кредитів внутрішнім переселенцям для ведення власного бізнесу, та заохочення роботодавців з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Депутати Верховної Ради України своєю чергою запевнили, що працюватимуть на законодавчому рівні, аби допомогти вирішенню низки проблем внутрішньо переміщених людей на рівні всієї держави.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.