Франківець, який на річці забрав смартфон у чоловіка, отримав більше трьох років позбавлення волі

Івано-Франківський міський суд виніс вирок франківцю, який вчинив грабіж в умовах воєнного стану.

6 травня 2023 року близько 19:10 обвинувачений перебував на березі річки Бистриці Солотвинської, що по вул. Пасічній в м. Івано-Франківську, де побачив потерпілого, який відпочивав у вказаному місці разом зі своїми друзями. Так, підійшовши до останнього побачив мобільний телефон, вихопив з його правої руки мобільний телефон та утримував у себе, не зважаючи на вимогу потерпілого повернути викрадене майно. У подальшому, заволодівши мобільним телефоном, обвинувачений місце вчинення злочину покинув, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому майнову шкоду у розмірі 6 тисяч гривень.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчиненого ним злочину. Після того як вирвав з його рук мобільний телефон, направився в сторону автомобільного моста на вул.Пасічній. При цьому, обвинувачений не реагував на вимогу потерпілого повернути йому мобільний телефон. Через деякий час обвинуваченого було затримано працівниками поліції. Обвинувачений зазначив, що він дуже шкодує за свій вчинок, обіцяє, що більше такого в його житті не повториться. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

На момент скоєння злочину обвинувачений вчинив злочин, не відбувши покарання (3 роки обмеження волі), призначене за попереднім вироком Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 06.04.2023 року.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.186 ч.4 КК України, та з застосуванням ч.1 ст.69 КК України, призначив остаточне покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі на строк три роки один місяць.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.