Шахраї ошукали трьох прикарпаток

Гроші зникають з рахунків громадян після того, як вони повідомляють конфіденційні дані банківських карток невідомим особам та переходять за невідомими посиланнями в Інтернет мережі.

Аферисти-банкіри обшахраювали 43-річну франківку. Шахраї в телефонній розмові розповіли заявниці, що у зв’язку із ймовірним незаконним списанням коштів, необхідно убезпечити банківський рахунок. Основна умова: перерахувати кошти з поточного рахунку на та той що вказали аферисти. Жінка так і зробила в результаті втратила 9000 гривень.

Від отримання допомоги в Інтернет-мережі потерпіла 28-річна жителька обласного центру. Потерпіла у мобільному додатку побачила повідомлення "Є Допомога". Перейшовши за посиланням, її перекинуло на фішинговий сайт, де заявниця підтвердила доступ до своєї банківської карти. Опісля, з рахунку зникло понад 11 тисяч гривень.

Ще одна мешканка Івано-Франківська хотіла придбати мобільний телефон, публікацію про продаж якого знайшла в мережі. Жінка оплатила частину коштів в сумі 14 500 за товар, однак аферист його так і не надіслав.

Працівники поліції наголошують:👇

  • отримуйте інформацію, особливо щодо фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Жодні міжнародні організації не пропонують фінансову підтримку у соцмережах, телеграм-каналах, тощо;
  • не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих і підозрілих веб-сайтах;
  • будьте обережними та не довіряйте незнайомцям, які телефонують і представляються працівниками банку;
  • у жодному разі не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на телефон.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.