Депутат Яремчанської міськради, який скоїв смертельний наїзд, отримав 4 роки тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок депутатові Яремчанської міської ради, який вчинив порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої та завідомо залишив без допомоги особу, яка перебуває в небезпечному для життя стані.

20 січня 2022 року приблизно о 18:10 хвилин, в умовах недостатньої видимості водій автомобіля Renault Duster, який належить Надвірнянському лісгоспу, рухався ділянкою дороги в селі Лоєві Надвірнянського району. Узбіччям дороги рухалась жінка з двома дітьми (дівчинкою і хлопчиком).

Порушивши ряд Правил дорожнього руху України, водій вчинив наїзд на дівчинку, після чого продовжив рух керованого ним автомобіля та залишив місце події.

Від отриманих тілесних ушкоджень дівчинка померла близько 23:00 у «Надвірнянській центральній районній лікарні».

Читайте також: Керівник лісгоспу, який на смерть збив дівчинку, виявився депутатом

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вини у вчиненні інкримінованих йому злочинів не визнав. Він повідомив, що під час руху на автомобілі були пориви вітру, а також пролітав сніг, відчув стук в правій частині автомобіля, однак подумав, що це стукає ходова та не придав цьому уваги. Проїхавши ще деякий час, вирішив розвернутись та подивитись чи випадково не наїхав на перешкоду на дорозі, однак проїхавши місце, де відчув стук автомобіля та нікого не побачив на дорозі, знову розвернувся та поїхав додому. Через деякий час йому зателефонували працівники поліції та повідомили, що він здійснив наїзд на пішохода. Рухаючись він постійно дивився вперед та не відволікався від керування автомобілем, однак чому не бачив пішохода та момент наїзду на нього пояснити не може.

Незважаючи на те, що обвинувачений не визнав свою вину, його вина повністю доводиться сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів.

Допитана в судовому засіданні потерпіла повідомила, що поверталась з своїми малолітніми сином та дочкою з магазину та йшла дещо попереду них оскільки поспішала додому. Моменту ДТП не бачила, однак своїх дітей попереджала, що б вони рухались по узбіччю. Про те, що її дочку збила машина їй стало відомо від малолітнього сина, який повідомив їй, що в час коли він з сестрою, яка була дещо позаду, рухались узбіччям на сестру наїхав автомобіль та поїхав дальше. Після цього потерпіла подзвонила своєму брату та викликала швидку допомогу. Також повідомила, що на момент ДТП не було ніяких опадів, а сніг почав падати вже після ДТП.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України та призначив йому остаточне покарання у виді 4 (чотири) роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 (два) роки.

Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.