Сесія Івано-Франківської міськради застопорилась через об’єднання медзакладів

28 липня зібралась позачергова 37 сесія Івано-Франківська міська рада, на яку винесли до розгляду 27 питань.

На позачергову сесію винесли питання, які зазвичай розглядаються в нормальному режимі, а не терміновому (наприклад майнові та земельні питання).

«Сесія зібралась та почала працювати об 11:00. При розгляді питання №4 «Про реорганізацію закладів охорони здоров’я шляхом приєднання» було активне обговорення. Доповідала начальник управління охорони здоров'я - Алла Вацеба. Слово також надали голові профспілки КНП МКПЦ Світлані Вінтоняк, яка прийшла від трудового колективу із заявою. Багато спірних питань та зауважень звучало навколо запропонованого Статуту та введення в кластер міської стоматологічної поліклініки, яка по факту відноситься до первинної ланки надання допомоги, а не до вторинної (стаціонарної). Олександр Левицький (заступник міського голови - Ред.), в ході сесії постійно викрикував, всіх перебивав та не давав можливості висловитись доповідачам, у зв'язку з чим пленарне засідання закрили достроково та перенесене на понеділок. Багато невирішених запитань залишились без відповіді...», - прокоментувала перебіг сесії депутатка Мар'яна Вершиніна («Європейська солідарність»).

Зазначимо, що скандальне питання про приєднання медзакладів було опубліковане на сайті за два дні до позачергової сесії, а не за 20 днів як цього вимагає Закон «Про доступ до публічної інформації».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.