У Бурштинській громаді назвуть гімназію іменем Дмитра Коцюбайла

21 липня Бурштинська міська рада вирішила перейменувати Бовшівську гімназію на Бовшівську гімназію імені Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»), а також перейменувати Бурштинський ліцей №2 на Бурштинський ліцей імені Ольги Басараб.

Начальник відділу освіти Іванна Томин зазначила, що за результатами публічних електронних консультацій зауважень чи альтернативних пропозицій від громадськості не надходило, лише позитивні відгуки.

Дмитро́ Іва́нович Коцюба́йло (позивний «Да Вінчі»; 1 листопада 1995, с. Задністрянське, Івано-Франківська область, Україна — 7 березня 2023, Бахмут, Донецька область, Україна) — український доброволець, молодший лейтенант, командир 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Герой України (2021). Член Проводу національно-визвольного руху «Правий сектор» (2020).

Перший доброволець, якому присвоєно звання «Герой України» прижиттєво.

7 березня 2023 року Коцюбайло загинув у битві за Бахмут. За словами заступника Дмитра, друга Капусти після втримання траси на Хромове вони повернулися в Часів Яр де їх накривала ворожа артилерія. Їх було троє: Капуста, Мітчел і ДаВінчі. Мітчел забіг в під’їзд, а Капуста з Дмитром були в дверях коли відбувся вибух. Дмитро розвернувся і видавлював з себе, що він поранений. До хвилини часу і він знепритомнів. Незважаючи на швидку евакуацію поранення Дмитра було в шию і несумісне з життям.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.