Марцінківу доручили забезпечити пожежну безпеку у багатоповерхівках

В Івано-Франківській ОДА відбулось позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де розглянули питання «Про стан пожежної безпеки у будівлях підвищеної поверховості» (В. Чернецький, І. Цепенда, В. Скиданчук, С. Шевченко, Д. Втерковський, О. Савич).

З метою покращення стану пожежної безпеки у будівлях підвищеної поверховості, запобігання загибелі людей та забезпечення пожежної безпеки комісія вирішила:

1. Івано-Франківській міській територіальній громаді (Р. Марцінків):

1.1. Розглянути на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій питання щодо стану пожежної безпеки будівель підвищеної поверховості.

Термін: негайно

1.2. Вжити заходів щодо забезпечення пожежної безпеки у будівлях підвищеної поверховості та встановити контроль за їх протипожежним станом.

Термін: постійно

1.3. При формуванні та затвердженні міського бюджету на 2024-2025 роки передбачити цільове виділення коштів на відновлення систем протипожежного захисту в житлових багатоповерхових будинках і будинках підвищеної поверховості, які знаходяться на балансі міста.

Термін: постійно

1.4. Розробити програми сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, у тому числі з відновлення систем протипожежного захисту і у будинках підвищеної поверховості.

Термін: до 01 вересня 2023 року

2. КП «Управляюча компанія «Комфортний дім» (В. Скиданчук), Прикарпатському національному університету ім. В. Стефаника (І. Цепенда), ДП «Виробниче об’єднання «Карпати» (Д. Втерковський), ОСББ «Набережна 32» (С. Шевченко), приватному вищому навчальну закладу «Галицька академія» (О. Савич) привести системи димовидалення, підпору повітря, внутрішнього протипожежного водогону та пожежної сигналізації в робочий стан.

Про вжиті заходи поінформувати Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (В. Чернецький) з наданням актів виконаних робіт або угод на їх виконання.

Термін: до 01 жовтня 2023 року

3. Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (В. Чернецький) провести роз’яснювальну роботу з балансоутримувачами будівель підвищеної поверховості, до обов’язків яких належить забезпечення пожежної безпеки в них, щодо необхідності вжиття заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки таких будівель, зокрема забезпечення працездатності систем протипожежного захисту і внутрішнього протипожежного водопроводу.

Термін: до 01 серпня 2023 року

4. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (В. Чернецький), доручивши йому подати голові комісії відповідну інформацію до 15 листопада 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.