У Болехові замість ремонту доріг виділили майже 6 млн. гривень на ЗСУ

Майже 6 мільйонів гривень, які планували спрямувати на утримання комунальних доріг, виділили на ЗСУ – рішення ради. Таке рішення депутати Болехівської міської ради ухвалили 17 липня 2023 року, на позачерговому пленарному засіданні 33-ї сесії Болехівської міської ради.

Найперше обранці внесли зміни до бюджету Болехівської міської територіальної громади на 2023 рік.

Зокрема, на виконання доручення голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук про виділення субвенції для надання допомоги на відновлення житлових будинків у селі Давидів Брід Великоолександрівської селищної громади Бериславського району Херсонської області, з резервного фонду міського бюджету виділено 100 тис. гривень для надання цільової субвенції. Крім цього, кошти у сумі 5900,00 тис. гривень, які попередньо, на засіданні голів депутатських фракцій у раді, розподілили на ремонт доріг комунальної власності громади, спрямували на міську Програму забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи у Болехівській територіальній громаді на 2022 – 2025 роки. Такі зміни до міського бюджету депутатський корпус ухвалив за пропозицією депутатки міської ради Тетяни Ориник. Зі слів депутатки, вона запропонувала внесення змін до головного фінансового документу громади, враховуючи думку громадськості.

Оскільки усі цільові кошти з «дорожнього фонду» міського бюджету представники депутатського корпусу перенаправили на ЗСУ, у ході засідання з розгляду зняли проект рішення «Про затвердження переліку доріг комунальної власності територіальної громади, які планується ремонтувати у 2023 році». У зв’язку з цим, у 2023 році у Болехівській громаді не проводитимуть ремонт комунальних доріг та вулиць за кошти міського бюджету.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.