Прикарпатець, який до смерті побив односельчанина, отримав 8 років тюрми

Надвірнянський районний суд виніс вирок жителю Ворохти, який завдав тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого.

23 вересня 2019 року між обвинуваченим та потерпілим виникла сварка на побутовому грунті, в результаті якої один чоловік завдав іншому численних тілесних ушкоджень.

Того дня, обвинувачений і потерпілий працювали під час заготівлі дров. Після роботи господар запросив працівників на вечерю, на якій вживали алкоголь.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнав. Стверджував, що нікого не бив, будь-яких тілесних ушкоджень він не наносив потерпілому, він не бачив, щоб хтось його бив і не бачив, щоб він падав. Він не визнає себе винуватим, так як жодних дій не вчиняв, в зв'язку з чим він потерпілій нічого не відшкодовував. Підтримав свого захисника, яка просить виправдати його.

Незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини, його вина доводиться показами потерпілої, показами свідків, висновком та показами експерта, даними ним у судовому засіданні та зібраними по справі та перевіреними в судовому засіданні доказами.

Одна зі свідків розповіла, що під час заготівлі дров між обвинуваченим та потерпілим була сварка через коня. Потерпілий сказав «Що ти не хазяїн, так як б'єш коня, який на тебе заробляє», і на цьому в них була сварка. Коли вона з сестрою прийшли до обвинуваченого він сказав, що сварка виникла через коня, конфлікту не було, що дальше було він не пам'ятає, так як пішов спати. А коли на другий день встав, то побачив мертвого потерпілого. Її сестра викликала швидку і поліцію. Вони дочекались поліції і були присутні про огляді. Сторонніх нікого не було. Пізніше прийшла мама потерпілого.

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка заступник начальника-начальник СВ Яремчанського ВП ГУНП в Івано-Франківськівській області суду пояснив, що 24.09.2019 зранку надійшло повідомлення на 102 про те, що племінниця знайшла свого мертвим свого дядька у селищі Ворохті. Він разом з іншими працівниками Яремчанського відділення поліції виїхали на місце події та провели огляд місця, де було виявлено ознаки насильницької смерті. Також племінниця повідомила, що дядько разом з іншими чоловіками напередодні заготовлювали дрова, та між ними виник конфлікт. Одним із учасників конфлікту був обвинувачений. Приїхавши по місцю проживання обвинуваченого вони виявили, що він перебував вдома. На їх запитання він не заперечив, що у нього з потерпілим був конфлікт, та він наніс останньому тілесні ушкодження. З метою отримання показань вони повідомили обвинуваченому, що потерпілий живий, після чого він визнав факт нанесення тілесних ушкоджень потерпілому та погодився поїхати в лікарню до потерпілого, щоб відшкодувати завдані збитки. Він добровільно пішов з ними та сів у службовий автомобіль. В подальшому всі слідчі дії проводили працівники слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області. Зазначив, що жодного тиску на обвинуваченого вони не здійснювали, він сам визнав, що наніс тілесні ушкодження, але не усвідомлював, що це спричинило смерть потерпілого.

За даними судмедекспертизи, потерпілий помер від черепно-мозкової травми з крововиливом, при чому йому було завдано не менше 19 ударів. Тілесних ушкоджень, які б вказували на можливу боротьбу чи самооборону, на трупі потерпілого не виявлено.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.121 КК України та призначив йому покарання у виді - 8 (восьми) років позбавлення волі.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з 24.09.2019року, з часу фактичного затримання.

Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області, а обвинуваченим з часу отримання копії вироку.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.