Прикарпатець, який вкрав скриньку з пожертвами, отримав 4 роки позбавлення волі

Надвірнянський районний суд виніс вирок уродженцю с.Заріччя Надвірнянського району, який вкрав скриньку з пожертвами із супермаркету.

На момент скоєння злочину обвинувачений вже мав ряд судимостей за крадіжки.

28.07.2020 біля 22:00 обвинувачений пройшов до супермаркету у м. Надвірні вул. Майдан Шевченка, 19. Перебуваючи у приміщенні супермаркету, обвинувачений побачив на столику біля входу пластикову скриньку для благодійних пожертвувань, що належить благодійній організації «Дитячий благодійний фонд «Допоможи сироті», всередині якої знаходилися 126 гривень, та намагався покинути приіщення магазину. Однак в цей час злочинні дії обвинуваченого були помічені свідком, який переконавшись у його злочинних намірах побіг слідом за останнім та почав голосно кричати до нього з вимогою припинити вчиняти кримінальне правопорушення. На що обвинувачений почав втікати із викраденим майном. За кілька сотень метрів від будівлі він був затриманий. Тим самим, обвинувачений виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, що не залежали від його волі.

Крім того, 26.10.2020 року біля о 20:55 обвинувачений викрав пляшку лікеру вартістю 269 гривень з магазину у м.Надвірні.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень. Щоправда, він не погодився з тим, що крадіжку скриньки правоохоронці кваліфікували як «Грабіж». Ствердив, що мав умисел на крадіжку, а свідок вже пізніше на вулиці побіг за ним.

Потерпілий представник благодійної організації зазначив, що про викрадення скриньки йому повідомили працівники поліції. В даний час їм відшкодовано завдану шкоду, претензій до обвинуваченого матеріального характеру не має.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2ст.15,ч.2ст.186КК України, ч.2 ст.185 КК України, та призначив йому остаточне покарання у виді 4 (чотирьох ) років позбавлення волі.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок суду, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.