Представники «Свісс-Кроно» не прийшли на комісію ТЕБ та НС

4 липня при головуванні Тараса Манорика відбулось позачергове засідання комісії Брошнів-Осадської ради з питань ТЕБ і НС, на яке виносилось надзвичайно актуальне для громади питання, яке стосується події на ТОВ «СВІСС КРОНО» в ніч на 30 червня.

«Як вже зазначалось раніше, на сьогоднішній день жодної офіційної інформації на сайтах ДСНСУ чи Нацполіції України щодо події, яка виникла 30 червня на ТОВ «СВІСС КРОНО», нема. На жаль, знехтував засіданням комісії представник вказаного підприємства, котрий, до речі, є членом комісії з питань ТЕБ і НС і був належним чином повідомлений, щоб дати пояснення по ситуації. З слів представника Калуського ДСНС стало відомо, що з приводу події на ТОВ «СВІСС КРОНО» ще донині не підписано відповідний акт. Повідомленням про пожежу та про участь під час огляду місця події представників від Брошнів-Осадської селищної ради керівництво заводу взагалі проігнорувало. Тож члени комісії схилялись до думки, що в цьому випадку вбачається низький моральний рівень представництва ТОВ «СВІСС КРОНО» у ставленні до органу місцевого самоврядування та громади, а також можливий умисел, щоб знизити резонансну подію», - повідомили в Брошнів-Осадській громаді.

Комісія з питань ТЕБ та НС заслухала виступи начальника відділу правового забезпечення і охорони праці селищної ради Володимира Трояна та поліцейського офіцера громади, капітана поліції Віталія Рибчака. Було продемонстровано відеоролики з місця зазначеної вище події, обговорено робочі питання, серед яких акцентовано увагу на створенні стаціонарного екологічного поста, який би робив заміри повітря на вміст формальдегіду, а також контроль за радіаційним фоном сировини, яку доставляють на завод.

Спеціалізована лабораторія взяла необхідні зразки з місця події, і в 10-денний термін будуть висновки, які вказуватимуть на першопричину та наслідки пожежі для довкілля.

У рішенні засідання включено наступне:

  • керівникам підприємств, установ та організацій при виникненні на об’єкті господарювання надзвичайної події – терміново повідомляти селищну раду (дата, година, короткий опис години);
  • рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій провести додаткові обстеження щодо стану пожежної безпеки та охорони праці на об’єктах господарювання;
  • Рожнятівському відділу Калуського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області провести позаплановий захід – обстеження ТОВ «СВІСС КРОНО» (моніторинг повітря і радіаційного фону);
  • відділу правового забезпечення і охорони праці звернутися з листом в обласну раду щодо встановлення в смт Брошнів-Осада стаціонарного екологічного поста.

За наслідками перевірки Брошнів-Осадська селищна рада звертатиметься з офіційним листом до комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування щодо взяття на контроль зазначену ситуацію.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.