В Івано-Франківську дискутували про «Філософію української Перемоги»

У приміщенні Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Недержавний аналітичний центр Українські студії стратегічних досліджень провів дискусію про актуальні питання націоналізму. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської облради.

Тема дискусії “Філософія української Перемоги” – проблематика розвитку України після Перемоги за матеріалами збірника X Бандерівських читань, який було презентовано присутнім.

Долучився до дискусії голова обласної ради, доктор політичних наук Олександр Сич. Науковець зосередив увагу на тому, що і на сході, й на заході є певне бачення щодо сценарію майбутнього України. Ми ж маємо формувати власне бачення власного розвитку, адже історія показала, що для нас зараз архіважливо мати стратегію розвитку після перемоги.

«Дуже важливо мати план відбудови та розвитку Української держави саме з націоналістичної точки зору. Адже план, як нас облаштувати, думаю, на Заході вже мають. І в ньому вважаю є нівеляція нашої ідентичності, культури, мови, щоб в інтегрованій з Європою Україні українці нічим не відрізнялися від інших. Тому українці повинні захищати свою ідентичність. Націоналізм після перемоги може відіграти роль метаідеології. Адже його головні завдання – єдність, ідентичність і державність. Якщо ми говоримо про те, як нам облаштовувати Українську державу після перемоги над московським агресором, то з національної точки зору потрібно насамперед забезпечити єдність української нації, зберігши її ідентичність і розбудовуючи незалежну та самодостатню державу. Адже рано чи пізно військова та економічна допомога з Заходу припиниться, а нам треба бути сильними, щоб в будь-який момент дати відсіч будь-якому агресору», - вважає Олександр Сич.

В ході дискусії її учасники також аналізували можливості скасування повної московської ідеологічної присутності на мовному та релігійному рівні, порушували питання, чому попри центральну роль армії, стабільний розвиток неможливий без подолання залишків олігархату, розвитку інноваційної економіки.

В рамках заходу також пройшов волонтерський збір на український БПЛА "Хобіт-v1" для 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.