Прикарпатець, який вбив та згвалтував пенсіонерку, отримав 13,5 років тюрми

Колегія суддів Коломийського міськрайонного суду виніс вирок прикарпатцю, який вбив та згвалтував пенсіонерку на Верховинщині.

Обвинувачений вчинив зґвалтування потерпілої, що спричинило особливо тяжкі наслідки, і умисно заподіяв смерть - вбивство, потерпілої, поєднане із зґвалтуванням.

16 січня 2017 року обвинувачений з метою згвалтування односельчанки, яка проживала одиноко у с.Криворівні, у період між 21 год 30 хв та 22 год прийшов до її господарства та переконавшись, що вона перебуває у помешканні сама, з метою проникнення до будинку вибив скло у одному із вікон. Однак зрозумівши, що через дане вікно до помешкання йому проникнути не вдасться направився до тильної сторони будинку і кулаком правої руки розбив скло у вхідних дверях, чим пошкодив собі руку. Надалі з метою проникнення до будинку просунув руку через отвір і за допомогою ключа, який знаходився з внутрішньої сторони дверей відчинив їх та зайшов у житловий будинок.

«Обурившись опору потерпілої, яка захищаючись намагалась вирватись та кричати, обвинувачений з метою доведення до кінця свого злочинного умислу спрямованого на вступ у статеві зносини проти волі потерпілої, взяв до рук металеву кружку, та наніс потерпілій одинадцять ударів у голову. Від ударів жінка втратила рівновагу та впала на підлогу, а обвинувачений продовжив наносити їй удари в грудну клітку, по верхніх та нижніх кінцівках. Рятуючись від нападника, потерпіла намагалась відповзти, однак останній схопив її за ногу, стягнув з неї одяг, після чого проти волі останньої вступив із нею в статеві зносини, чим задовольнив свою статеву пристрасть природнім способом», - йдеться у вироку суду.

Після вчинення зґвалтування потерпілої, будучи обуреним її поведінкою, не смиренністю, активним опором, обвинувачений реалізуючи свій намір на умисне вбивство, розуміючи протиправність своїх дій та бажаючи настання смерті потерпілої, взяв зі столу ніж та наніс ним два цілеспрямованих удари у черевну порожнину від яких остання перестала подавати ознаки життя.

Після вчинення вбивства обвинувачений покинув місце події, а ніж викинув у річку.

Свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень обвинувачений не визнав.

Зазначив, що заяву про зізнання у вчиненні злочинів писав під психологічним тиском працівників поліції.

Ключовими доказами у справі стали сліди крові обвинуваченого виявлені на місці злочину, а також його відбиток пальця на металевій кружці.

Одна зі свідків повідомила, що обвинувачений мав статеву схильність до перестарілих жінок. Вказала, що перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння обвинувачений вихвалявся перед односельчанами, що під час служби в Криму гвалтував неповнолітніх дітей. Крім того, їй відомо, що обвинувачений зґвалтував свою сусідку похилого віку, однак та відмовилась від судово-медичної експертизи. Чула і про інші подібні випадки, де він ґвалтував жінок по потоках. З часу арешту обвинуваченого в селі спокійно.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив остаточне покарання тринадцять років шість місяців позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.