Прикарпатець, який вчинив стрілянину на Коломийщині, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який влашував стрілянину на території Коршівського ліцею Коршівської сільської ради.

23.03.2023 року приблизно о 21:10 хвилин обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, маючи при собі стартовий сигнальний гладкоствольний самозарядний пістолет калібру 9mm P.A.K. моделі «RETAY MOD 92» споряджений шумовими (холостими) патронами, зайшов на територію Коршівського ліцею Коршівської сільської ради.

На території ліцею перебувало декілька людей, спочатку обвинувачений вчинив постріл у повітря.

«Після чого обвинувачений, тримаючи в руці пістолет наблизився до потерпілого, приклавши до його ноги пістолет, демонструючи реальність своїх намірів на спричинення тілесних ушкоджень та створюючи уяву реальної загрози для життя і здоров'я потерпілого та громадян, погрожуючи здійснити постріл із пістолета в ногу потерпілого. В той час, коли обвинувачений продовжував відкрито демонструвати присутнім пістолет, направляючи пістолет на присутніх, у вказаний конфлікт втрутилися дві особи та конфлікт припинився», - йдеться у вироку суду.

Після цього обвинувачений покинув територію навчального закладу.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України визнав повністю. Надав суду показання, що повністю згідний з обвинувальним актом, не оспорює фактичні обставини справи. Він пояснив, проїжджали хлопці на транспортному засобі і прогазували сильно аж дитина злякалась і він попросив знайомого дати пістолет стартовий, щоб провчити хлопців. Він підійшов до потерпілого і сказав, що прострелить стартовим пістолетом коліно, і побачив, що потерпілий налякався, і потім припинив вчинення злочину. Зазначив, що має двоє дітей, однак у встановленому законом порядку батьком дітей не записаний, має матір, що хворіє. Щиро розкаюється у вчиненому, зазначив, що більше таке робити не буде. Просив суворо не карати.

Потерпілий у судовому засіданні зазначив, що примирився з обвинуваченим, претензій зовсім до обвинуваченого немає, просив суд суворо не карати обвинуваченого.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.296 КК України та призначив йому покарання - 3 (три) роки позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік 6 (шість) місяців.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.