АМКУ зобов’язав франківську міську раду скасувати податкові пільги для комунальних підприємств

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала порушенням законодавства про захист економічної конкуренції дії Івано-Франківської міської ради (Івано-Франківська обл.) у частині встановлення податків.

За результатами розгляду проєкту рішення Івано-Франківської міської ради «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2022 рік», який був надісланий до Відділення АМКУ на погодження, з’ясувалося, що міськрада встановила пільги зі сплати земельного податку для комунальних підприємств, засновниками яких є орган місцевого самоврядування. І хоча Податковим кодексом України таких пільг не передбачено, міська рада прийняла 08.07.2021 Рішення №252-11, не врахувавши надані Відділенням зауваження до Проекту рішення. Відповідно від сплати земельного податку було звільнено суб’єктів господарювання комунальної форми власності.

«Такі дії Івано-Франківської міської ради суперечать нормам конкурентного законодавства, адже створюють одним суб’єктам господарювання неконкурентні переваги у порівнянні з іншими, що діють на одному ринку. Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ 22 червня 2023 року визнала дії Івано-Франківської міської ради порушенням та зобов’язала припинити його впродовж двох місяців», - йдеться у повідомленні Західного міжобласного територіального відділення АМКУ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.