Завершилась нерестова заборона риболовлі на Дністрі

24 червня 2023 року закінчилась нерестова заборона на р. Дністер та Дністровському водосховищі. Відтак, знімаються встановлені на нерестовий період заборони та обмеження любительського і спортивного рибальства.

«Повідомляємо, що з 25 червня лов риби дозволяється з берега, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше семи на рибалку, та спінінгом. Добова норма вилову риби на одну особу становить не більше 3 кг та трофей. Звертаємо вашу увагу, що в придаткових системах водойм нерестова заборона триває по 29 червня включно. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства придаткові системи водойм - непроточні при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті водойми, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені», - повідомили в Чернівецькому рибоохоронному патрулі.

Водночас, рибалки-любителі повинні чітко дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства, зокрема, не застосовувати при вилові вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.