Франківець намагався перевезти за кордон 460 пачок цигарок

Майже півтисячі пачок сигарет дістали прикордонники спільно з митниками з вантажного фургона марки «Фольксваген Крафтер», яким на виїзд з України прямував 45-річний житель Івано – Франківська.

«Чоловік їхав у Великобританію. Для перетину кордону він обрав пункт пропуску «Дякове». Виходячи з відомчих критеріїв оцінки ризиків, прикордонники прийняли рішення поглиблено оглянути вказаний транспортний засіб із застосуванням ручної системи зворотного розсіювання рентгенівського випромінювання «VIDIREY». У результаті, за допомогою вказаного приладу, спільній оглядовій групі вдалось виявити сигарети, якими українець «ущільнив» деякі конструктивні порожнини свого фургона. Так, тютюнові вироби дістали з ніші під водійським сидінням та з самого сидіння, а також з панелі приладів», - повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Загалом іванофранківець намагався потай перемістити 460 пачок тютюнових виробів різних марок.

Контрабандний тютюн та транспортний засіб горе-контрабандиста встановленим порядком вилучили. Сигарети оцінили у 41,5 тисяч гривень, «Фольксваген Крафтер» 2016 року випуску – у 630 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.